BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Followers

Tuesday, 28 June 2011

Sedihnya bila dia remove aku....


Assalamualaikum..pagi ni rony betul2 sedih lagi disebabkan oleh seseorang yang riny admire..... pagi ni riny rindu sangat kt dia...riny pun stalk la profile dia.... then apa yang riny dapat ialah..... dia dah remove riny dari friend dia.... kenapa? kenapa dia sanggup buat riny macam ni? masa dia susah dulu riny temani dia chat sepanjang malam......dia buat riny suka kat dia then bila hati riny dh terbuka untuk dia....macam ni pula dia balas kt riny... kenapa ada manusia macam ni..... kenapa nak sakiti hati riny? hina sangatkah riny? ya...memang awak dh dapat masuk universiti.... dan riny mungkin tak dapat nak pergi macam dia...sebab riny tak sepandai dia... mula-mula kenal dia bukan main rapat dengan riny.... berusaha untuk ambil hati riny..... dan bila dah tak perlu dia abaikan riny macam sampah..... hidup riny diselubungi kesedihan selama ini...... kenapa harus jadi begini..... riny bukan nk menghancurkan pasangan kekasih....kalau awak da gf dah just kawan and perlukah remove riny? ermm.....ntah laaa....riny hanya mampu berdoa dan bertahan tak tahu sampai bila.... lepas ni... riny tak akan percaya dengan lelaki walaupun mempunyai profile yang  baik macam awak....semua lelaki adalah sama sahaja bagi riny mulai hari ini.....  baiklah...
Assalamualaikum...

Sunday, 26 June 2011

Lirik Lagu Yuna-Penakut

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ulang Chorus

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Saya diserang...


Assalamualaikum... pagi-pagi lagi riny buka blog  riny dah kena serang... memang riny salah sebab main banyak lelaki....antara tiga-tiga nama ini lah yang riny inginkan perhatian dari mereka....riny tak bermaksud untuk jadi lebih dari seorang kawan... tak mengapa lah...mungkin riny tak layak untuk dibimbing atau berkawan dengan orang yang berkategori sebagai "imam muda" di kampung mereka....mana lah riny layak untuk berkawan dengan mereka ni... riny betul2 sedih kini ada orang yang riny tak tahu serang riny macam ni....then dia bgtawhu macam kawan2 lihat....diaorang tak kenal riny..mungkin riny telah dilupakan.... tak pe la....riny boleh hidup tanpa kamu semua.... lepas ni riny harap kamu semua bahagia.. terima kasih

Saturday, 25 June 2011

Kisah Sebenar Si Dia dan Aku Penfitnah...

Assalamualaikum...hurmm...baru riny sedar dan tahu kenapa yang dia tak pernah nk percayakan riny....rupa-rupanya dia sudah berpunya. patut semacam saja dia layan riny kebelakangan ini...... riny sedih sangat. tapi riny patut dapat balasan yang macam ni sebab dulu riny lupa masa dia nak kat riny, tak dapat nak bagi kata putus sebab riny ada masalah dengan bekas kekasih lama riny tu, tapi bila dah selesai semua riny pun cari dia, setiap saat riny nantikan dia dalam ym dengan fb.....banyak masa riny luangkan semata-mata untuk menanti dia....tapi riny faham, mungkin ini riny sepatutnya terima atas perbuatan riny.....tapi kenapa dia tak nak berterus terang cakap "awak saya sudah berpunya" kenapa masih nak sakiti hati riny?? kalau riny tahu riny pun tak nak ganggu dan mengharapkan dia....riny cuma akan mendoakan kebahagiaan dia dengan kekasihnya..... kenapa lelaki suka sakiti hati perempuan yang lemah macam riny?? riny dapat tahu pun dari kawan dia....kenapa susah nak jujur dengan riny...just cakap je kt riny dan riny faham....riny pun tak nak ganggu pasangan orang lain....

riny sangkakan seorang yang baik macam dia dapat menjaga hati riny....tapi tadi semasa riny stalk profile dia riny terbaca post yang di hantar kat wall kekasih dia.. " jangan percayakan dia " kamu semua tahu apa perasaan riny masa baca post tu??? bertapa hancurnya hati dan semangat riny...seolah-olah riny macam perempuan yang murah dan jahat suka menfitnah...satu lagi pada wall dia pun dia  ada tulis " itu semua fitnah " bertapa sakitnya hati riny bila tengok semua ini..... mungkin kawan-kawan blogger boleh cakap masih ada ramai lagi lelaki diluar sana...tapi kawan-kawan tahu tak apabila kita mengharapkan seseorang itu dan pernah memberi harapan pada kita..... bukan senang nak terima kenyataan...tetapi ini adalah hakikat yang riny sememangnya tidak berguna....riny hina dimata dia...riny penipu dimatanya, riny penfitnah dalam hidupnya....

walaupun dia seorang yang baik pernah riny kenal....tetapi dia yang paling menyakiti hati riny sepanjang hidup riny... kadang-kadang riny nak melakukan pekara bodoh dalam hidup riny yang tak sanggup lagi nak menghadapi kehidupan riny seterusnya....

riny dapat tahu kaki dia kena kaca dan kena jahit...riny menangis semasa dengar dia bgthu...riny risau sangat tentang diri dia...sebab kenapa riny pun tak tahu....tapi apa yang riny dapat.....riny kecewa dengan sikap dia...riny mengakui dia seorang yang sempurna... ada rupa, akhlak, tidak merokok, baik hati, lemah lembut dan cukup lengkap malah dia juga rajin bersolat di masjid.....kawan-kawan kalau ada lelaki yang dapat membimbing kita adakah kawan-kawan tak mahu dia membimbing diri kita...mungkin kawan-kawan tak setuju sebab kawan-kawan tidak pernah mangalami kehidupan seperti riny.... riny rasa cukuplah sampai disini riny cakapkan tentang dia.... nanti dia akan serang riny pula dan cakap riny penfitnah yang besar.....riny dah serik....riny tak tahu nak buat apa-apa lagi.... riny cuma dapat luahkan isi hati riny dalam blog riny.... riny menaip dengan air mata, riny menangis kerana kecewa... Assalamualaikum...

Friday, 24 June 2011

Sakiti Aku lagi...

Assalamualaiku...kawan2...mulai saat ini..pagi ini..riny ingat riny nk berubah dan tak lagi bersosial atau apa2 lagi... sebenarnya riny tertekan sangat dengan keadaan riny sekarang...sudah ditinggalkan kekasih... kawan lelaki yang riny admire pun dah tak percayakan riny lagi..riny pun tak tahu ape lagi nak buat.. kenapa dia tinggal kat kedah sama macam riny..bila dia tanya tmpat tinggal riny...riny jawab tapi dia cakap riny tipu... tahu tak bertapa sakit hancur punahnya hati riny bila dia cakap macam tu...ape salah riny?? salah ke riny tinggal kat tempat yang macam ni? ye memang nama kampung riny tak pernah dengar...terpencil..tak terkenal...tapi kalau kawan2 nak tahu kampung riny dekat sangat dengan pantai..bertapa indahnya setiap pagi..riny akan ke pantai untuk tenangkan hati... sanggup dia cakap riny penipu....jahat sangatkah riny hah?? ceritanya macam dia.. dia tanya riny tinggal dimana then riny cakap la kat kuala kedah, kampung teluk talipon...lepas tu dia tanya lagi riny dekat dengan laksa yang top tu ke? mana la riny tahu laksa tu top ke tak..ape jenis lelaki ni...langsung tak tahu nak jaga hati perempuan macam riny...yelakan baru-baru ni dia dapat tawaran sambung belajar di uitm shah alam. riny paham kat sana ramai lagi perempuan yang lebih baik dari riny...hurrmm...takpe la..riny sedar siapa diri riny ni...sakit sangat...riny harap sangat dia baca entri riny ni.. dan riny harap dia akan rasa macam mana riny rasa sekarang ni suatu hari nanti.

Forever Jozan...

Hai kawan....harini riny sedih la....sebab jozan kalah.... taknak macam ni....tapi apa-apa pun jozan tetap riny syang....sehingga dalam tidur pun riny ketawa mimpikan diaorang..he...he..he..... suke la.... lagi pun masa final riny betul2 enjoy dengan persembahan diaorang taw......walaupun diaorang kalah riny tetap sayang diaorang....ahaks..... watak yang jozan bawa mmg gempak la.....mael lambung dengan mr. david..ahaks...

Mereka Menemaniku..




Saya suka tengok gelagat mereka dua ni....dikala saya sepi mesti cari kt youtube vdeo diaorang ni....ahaks...sentiasa membuat riny tersenyum sorang2 macam orang tak betul dah..uhuks.....

Wednesday, 22 June 2011

Mengapa Kau Pergi....?




Disaat aku mulai mencintaimu......lalalala.....lagu ini memang menyusuk kedalam hidup riny.....mmg sukar ntuk riny time kenyataan dia tinggalkan riny selepas skian lama bersama...susah senang kami jalani hidup bersama.... bnyak riny korbankan untuk dia yang riny sayang...tapi tiada apa yang boleh dibuat oleh seorang insan yang lemah macam riny.... pekara yang menyakitkan dlam hidup kita apabila perasaan kita dipermainkan btl x??? ini luahan hati riny.... masa bercinta segalanya madu.... riny disayangi setiap hari...puji-pujian setiap masa...tapi setelah ditinggalkan...riny ni hina dan pelbagai lagi..tak sanggup nak ingt....susah nak percaya bila orang yang sentiasa menyayangi diri ini tinggal dan hina riny..... tapi kisah riny tak berakhir disini...masih bnyak lagi untuk diluahkan.....

Kisah Seorang Gadis Ariny....

Assalamualaikumm...mula2 masa nak buat blog banyak kali juga pikir....yela...hidup sy bnyak dugaan.....pahit manis sy dh banyak lalui...wlaupun susah tapi sy tetap tempuhi hidup ini tanpa mengenal erti putus asa.... pe pun sy nak knlkan diri sy dulu la...sy berasal dari kg. teluk talipon..... jagan la ketawa... serius taw nama kg sy tu..mungkin ada yang xpercaya terutamanya orang yang sy menaruh hati pada nya... saya lahir pada 11 jun 1991.... dan menjalani kehidupan seperti manusia biasa..hehehe..... dan seterusnya macam ini lah diri saya....sihat sejahtera...sory kalau entri ni membosankan...sebab...saye just akan luahkan yang terpendam kt sini je...sebab hati saya disakiti.....k... nnt saya post lagi kisah saya... Assalamualaikum...